EERLIJK VERHAAL

EEN OPRECHT VERHAAL

Al van jongs af aan dromen Jordi van der Poel en Sven Zonneveld ervan om boer te worden en elke dag met dieren bezig te zijn. Dit begon op de kinderboerderij in Vlaardingen (Zuid Holland). Toen het voortbestaan van de kinderboerderij in gevaar kwam, namen zij, samen met andere vrijwilligers, een voortrekkersrol. Ze zorgden ervoor dat de kinderboerderij bleef bestaan als Stadsboerderij Holywood in Vlaardingen. En met veel succes. Een van de pijlers onder het succes van de Stadsboerderij is de diervriendelijke en gezonde wijze waarop de dieren worden grootgebracht.

Oprichting van Holy Hoeve

Jordi en Sven vonden zoveel plezier in deze werkwijze dat zij in 2019 besloten om de Holy Hoeve op te richten; de naam is een knipoog naar Stadsboerderij Holywood waar hun plannen ontstonden. De Holyhoeve is een uniek concept waarbij zij bij verschillende boeren in Vlaardingen, Midden-Delfland en Stellingwerven dieren grootbrengen. Zij verzorgen en voeden zelf alle dieren en als de runderen, varkens en bokken oud genoeg zijn, zorgen zij dat de dieren met zorg en aandacht worden geslacht in kleine slachthuizen. 

Kwaliteit boven kwantiteit

Wat begon met één varken is uitgegroeid tot een gezonde kudde dieren op meerdere, met zorg geselecteerde boerderijen en weilanden in Midden-Delfland en Stellingwerven. Kwaliteit en niet de kwantiteit staat voorop. Bovendien kan iedere consument, op afspraak, langskomen op een van de boerderijen om de dieren te bekijken. Zo willen Jordi en Sven iedereen laten zien hoe zij hun dieren met veel zorg en liefde volwassen laten worden.