Geit

NEDERLANDSE MELKGEIT

Op de boerderij in Stellingwerven wordt een klein aantal geiten gemolken. Deze geiten leveren éénmaal in hun leven lammeren. De lammetjes mogen uiteraard bij de moeder blijven. Als de lammetjes groot genoeg zijn haalt de Holyhoeve de lammetjes bij de moeder weg en melkt de Holyhoeve de moederdieren door voor de productie van geitenkaas.

Op een geitenmelkerij in Midden-Delfland worden jaarlijks vele jonge geitjes geboren. De geiten zorgen voor de melk op de boerderij, maar er komen uiteraard ook bokken ter wereld. De bokjes worden lokaal afgemest. 


  • Holy Hoeve koopt deze jonge bokjes en brengt ze op eigen wijze groot.
  • De dieren lopen in weilanden of staan, als het koud wordt, in met stro gevulde stallen.
  • Holy Hoeve geeft de bokken speeltoestellen in het hok, zoals klimobstakels.
Hoewel het eten van bokkenvlees nog vrij onbekend is, slaagt Holy Hoeve erin om Nederland ‘aan de bok’ te krijgen. Er zijn al enkele gespecialiseerde afnemers die bijzondere gerechten maken, zoals geitenburgers of bokkenballen. Geitenvlees is erg lekker, en Holy Hoeve zorgt op deze manier ook voor een zinvol bestaan van de jonge bokjes van de geitenmelkerij. Op dit moment zorgt Holy Hoeve jaarlijks voor circa 250 bokken.
Speciale actie
Om het eten van bokkenvlees bij meer mensen bekend te maken, bieden we afnemers een leuke actie. Bij de eerste bestelling van het vlees van een gehele bok krijgt u gratis het boek ‘Geit’ van James Whetlor. Dit boek bevat het verhaal van de opkomst van het geitenvlees in Engeland en bevat 90 recepten van Engelse topkoks.