Lekker lezen

LEZEN OVER EERLIJK EN GEZOND VLEES

Wilt u meer weten over de bereiding en het gebruik van goed en eerlijk vlees, dan zijn er meerdere boeken die we u kunnen aanraden. Deze boeken geven tips over de bereiding van vlees, maar bevatten ook unieke recepten.
GEIT - BEREIDEN EN ETEN
van James Whetlor (Nederlandse vertaling)
Een fantastisch boek over het pionierswerk in Engeland om mensen aan het geitenvlees te krijgen. Het boek bevat meer dan 90 recepten van topkoks, werkzaam bij de mooiste restaurants in onder meer Londen. De helft van de royalty’s van dit boek gaan naar ‘Farm Africa’. Bij de eerste aankoop van een gehele bok bij Holy Hoeve krijgt u dit boek er gratis bij.
HET PERFECTE VARKEN - VAN BOER TOT BORD
van Marcus Polman
Dit boek leert mensen om mooie varkensproducten te onderscheiden van kiloknallers. De uitdaging in dit boek zit niet in het bakken van een geprepareerd boomstammetje uit de supermarkt maar in het roken van uw eigen ham of het maken van uw eigen worst. Dit alles met duurzaam en mooi varkensvlees en gewoon in eigen keuken.
VLEES 100% RUND
van Herman den Blijker
Een heerlijk boek voor wie wil kennismaken met de vele aspecten van het rund. Welke delen kun je onderscheiden en wat maken we ervan? Met heerlijke recepten die u uitdagen om eens wat meer klaar te maken dan een enkel biefstukje. Zo vindt u in de recepten in dit boek ook invloeden terug van verschillende landen.
VLEESBIJBEL - ALLES OVER RUND & KALF, VARKEN EN LAM
van Gertjan Kiers
Een boek dat de verwerken van vlees als een hobby presenteert. Koop eens een echt gedeelte van het varken (zoals een hele ham of buik). In dat geval is dit boek uw handleiding om dit vlees uit te snijden en te bereiden. Ook erg leuk en interessant voor een boeiende middag met vrienden, waarmee u een kookuitdaging kunt aangaan.